X

داستان ما

سلام به همگی .
و سلام مخصوص به ۵۵ ساله های عزیز و بالاتر.
میخوام خودم رو معرفی کنم و درباره دلایل راه اندازی این فضا صحبت کنم.

من آرزو کُرد هستم . کارمند رسمی در یک سازمان دولتی در بخش IT که به نوعی مرتبط است با تحصیلاتم در مقطع کارشناسی.
سال 84 در مقطع لیسانس در رشته نرم افزارکامپیوتر فارغ التحصیل شدم و بلافاصله مشغول به کار شدم. تصمیم نداشتم که درس خواندن در مقطع بالاتر را ادامه دهم  تا اینکه متوجه شدم رشته ای آمده در زمینه گردشگری و توریسم .
از آنجا که چندسالی بود که سفر رفتن را شروع کرده بودم و کلا مجذوب هرچیزی که ربط به سفر داشت بودم ، درنتیجه ادامه تحصیل در این زمینه هم به نظرم جذاب آمد و برای فوق لیسانسم ، این رشته را انتخاب کردم .

 

در کنارش ، شروع کردم به برگزاری سفرهای گروهی داخلی و خارجی و البته جدای از فضای دانشگاه ، یک سال هم مشغول گذروندن دوره های تورلیدری در موسسه طبیعت بودم برای گرفتن کارت تورلیدری.


خلاصه کنم و برسم به امروز، که اخیرا از رساله دکتری‌ام در رشته مدیریت گردشگری دانشگاه علامه طباطبائی دفاع کردم.

این داستان چه ربطی دارد به این وبسایت ؟

اگر بخوام داستانش رو تعریف کنم، اول باید اعترافی بکنم که منهم مثل خیلی آدمهای دیگر روی کره زمین، با نزدیک شدن به چهل سالگی دچار یه بحرانی شدم به اسم بحران میانسالی . که یکی از نشانه هایش این است که آدمها دچار ترس از پیری می شوند. نمیدانم حسی که من داشتم ترس بود یا نه . ولی با فکر اینکه سن ام دارد بالا می رود و مبادا این موضوع بخواهد مانع انجام  کارهای دوست داشتنی ام باشد، حس بدی بهم می داد. 
بالطبع ، صدر کارهای دوست داشتنی ام اختصاص داشت به سفر و سفر رفتن.
  این شد که شروع کردم به خواندن و سرچ کردن درباره سفر افراد میانسال و بالاتر و کم کم دیدم که چقدر به این موضوع علاقمند شده ام و چقدر دلم می خواهد بیشتر و دقیق تر و اصولی تر درباره اش بدانم و بتوانم در این زمینه کاری انجام بدهم .

جالب بود. آن حس ترس اولیه کنار رفته بود و جایش رو داده بود به یک انگیزه ای که چطور میتوانم یک کار معنادار انجام بدهم در خصوص تسهیل کردن شرایط سفر و ترغیب افراد این گروه سنی به سفر و رقم خوردن تجربه های ناب و قشنگ برایشان...

پس به عنوان اولین گام ، موضوع تز دکتری ام را  توسعه گردشگری افراد سنین بالا انتخاب کردم و شروع کردم درباره اش خواندن و اطلاعات کسب کردن.

در گام بعد فکر کردم در کنار کار تخصصی و پژوهشی که برای نوشتن رساله ام انجام میدهم ، یک فضایی هم ایجاد کنم و از آن طریق محتواهای قابل استفاده و جذاب برای عموم، دراین زمینه، تولید کنم و به اشتراک بگذارم و همچنین بستری فراهم کنم که افراد این گروه سنی که اهل سفر و علاقمند گردشگری هستند، با هم آشنا شوند و در تعامل باشند و از تجربه هایشان برای دیگران بگویند.
و این شد که این وبسایت و همچنین صفحه اینستاگرم گردشگری نقره ای شکل گرفت. 

چرا گردشگری نقره ای؟

حالا احتمالا سوال پیش می آید که چرا اصطلاح گردشگری نقره ای رو انتخاب کردم ؟
آن اوایل که موضوع گردشگری افراد بالای ۵۵سال رو انتخاب کرده بودم که بیشتر درباره اش تحقیق کنم، یکی از دغدغه های ذهنی ام انتخاب یک عنوان مناسب بود .
خوب طبق تعاریف عمومی اولین واژه ای که به ذهن خطور می کرد ، گردشگری سالمندان بود . ولی باید اعتراف کنم که خودم شخصا این ترکیب رو دوست نداشتم. درست است که طبق تعاریف علمی بسته به منابع مختلف، افراد ۵۵ تا ۶۵ سال به بالا رو سالمند تلقی می کنند ولی حسی که من از کلمه سالمند دارم برام خوشایند نبود.
"سالمند" ناخوداگاه شخصی رو به ذهن متبادر می کند که پیر و از کارافتاده شده است در صورتیکه امروزه بخاطر خیلی المانها (مثل تغییر لایف استایل ادمها و بالطبع سلامتی بیشتر، امید به زندگی بالاتر ،وقت آزاد بیشتر و...) اکثر آدمهای بالای ۵۵سال از سلامتی مناسبی برخوردارند و کلی هم انگیزه و هیجان دارن واسه زندگی و تجربه های دلچسبی مثل سفر و گردشگری و دیدن جاها و فرهنگ های جدید .

پس دنبال یک واژه جایگزین گشتم و در این خصوص از برخی از اطرافیانم هم نظرسنجی کردم.  تا اینکه در سرچ های بین سایتهای انگلیسی زبان به واژه Silver Tourism برخوردم. بیشتر درباره اش خواندم و دیدم  بله این همان واژه ای هست که من دوستش دارمsmiley .
با خودم فکر می کردم گردشگری نقره ای واقعا ترکیب مناسب و زیبایی است برای گردشگران بالای ۵۵ سال. آنها که رد سال های گذشته،به نشان تجربه ای پشت سرگذاشته و به رنگ نقره ای جذاب بر روی موهایشان جلوه می کند و این نقره های جذاب، حال که مشغله شان کمتر شده و فراغ خاطر بیشتری دارند قرار است بروند و دنیا را از نو کشف کنند.

 

و این شد که من هم به جای ترکیب  نه چندان دلچسب "گردشگری سالمندان" ترکیب قشنگ و دلنواز و براق "گردشگری نقره ای" رو انتخاب کردم.